Ensimmäinen kuluttajille suunnattu Firefox-puhelin ennakkomyyntiin 149 eurolla

Teemu Laitila
26. heinäkuuta, 2013 16:30

Espanjalainen puhelin-startup Geeksphone on aloittanut ensimmäisen kuluttajille suunnatun Firefox OS -puhelimen ennakkomyynnin. Kehittäjille suunnatut versiot vietiin keväällä käsistä, joten myös Peak+-mallille voidaan odottaa kohtalaista suosiota.
Peak+ perustuu Firefox OS -järjestelmän versioon 1.1, jota järjestelmää kehittävä Mozilla ei ole edes vielä virallisesti julkaissut. Engadgetille lähetetyn kommentin mukaan Mozillan mukaan Geeksphonen Peak+ ei ole saanut virallista hyväksyntää eikä sille luvata myöskään virallista tukea. Firefox OS perustuu kuitenkin avoimeen lähdekoodiin, joten valmistajilla on melko vapaat kädet sen käytön suhteen.
Kehittäjäversioihin verrattuna kuluttajamallin speksejä on viilattu ylöspäin. Näytön koko on 4,3 tuumaa ja se toimii 540x960 pikselin resoluutiolla. Prosessorina toimii kaksiytiminen 1,2 GHz:n taajuudella toimiva Snapdragon S4 -piiri, muistin määrä on kasvanut yhteen gigatavuun ja tallennustilaa on neljä gigatavua. Lisää saa microSD-kortin avulla. Takakameran kenno tallentaa kuvat 8 megapikselin tarkkuudella ja laitteessa on myös kahden megapikselin etukamera. Akun kapasiteetti on 1800 mAh.
Peak+ on ennakkotilattavissa rajoitetun ajan 149 euron hintaan, johon lisätään verot ja toimituskulut. Laitteiden toimitusten luvataan tapahtuvan syyskuun puoliväliin mennessä.
Edit 16:39 Lisätty maininta veroista ja toimituskuluista.

Lue myös nämä
Tägit
Mozilla Firefox OS Geeksphone Geeksphone Peak
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.