Hukkaan mennyt avain löytyy Nokian tulevan lisälaitteen avulla

Manu Pitkänen
30. heinäkuuta, 2013 10:57

Hävinneen puhelimen löytämiseen on olemassa muutama niksi, kuten esimerkiksi siihen soittaminen tai GPS-paikannus. Kaikkiin usein hukkaan meneviin esineisiin ei voi kuitenkaan soittaa, eikä niitä voi paikantaa GPS:n avulla. Esimerkiksi avainten löytäminen voi olla välillä hankalaa. Nokia on tuomassa tähän ongelmaan ratkaisun: Treasure Tagin.
Treasure Tag on avaimenperää muistuttava esine, joka hyödyntää Bluetooth Low Energy -tekniikkaa paikantamisessa. Tagin ja puhelimen parittamisessa käytetään apuna NFC:tä, kertoo The Verge. Lisälaitetta ei ole vielä esitelty virallisesti. Sivuston mukaan se on toiminta-ajatukseltaan hyvin samanlainen kuin Kickstarter-rahoitettu Tile, joka toimii myös NFC:tä tukemattoman iPhonen kanssa.
Treasure Tagissä on oma akku, jonka avulla laite voi olla jatkuvasti päällä puolen vuoden ajan ja paikannusta helpottaa laajennettua todellisuutta hyödyntävä sovellus. Nokia on tuomassa Bluetooth LE -tuen Lumioihin yhtiön oman Amber-päivityksen myötä. Microsoftin omasta GDR2-päivityksestä sitä ei löydy. Nokia aikoo tuoda markkinoille myös muita Bluetooth-lisälaitteita.
Apple esitteli oman Bluetooth LE:hen perustuvan ja mikropaikannuksen mahdollistavan iBeacon-rajapinnan tämän vuoden WWDC:ssä. Google esitteli Bluetooth LE -tuen sisältävän Android 4.3:n viime viikolla.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.