Android-laitteista yli 40 prosenttia käyttää Jelly Beaniä

Manu Pitkänen
3. elokuuta, 2013 12:10

Googlen julkaisemien uusien tietojen mukaan Jeally Bean -versio löytyy jo yli 40 prosentista Android-laitteista. Tulokset perustuvat Google Play -kaupan kautta saatuihin tietoihin.
Viime keväänä Android 4.x -käyttöjärjestelmä kasvoi pitkään suurimpaa kakunpalasta hallinnutta Gingerbreadia suuremmaksi. Noin kuukausi sitten julkaistujen tietojen mukaan Jelly Bean (Android 4.1 ja sitä uudemmat) syrjäyttyi Gingerbreadin yleisimpänä Android-versiona.
Android-laitteista 40,5 prosentissa on Jelly Bean, jonka yleisin versio on 34 prosentin osuudella 4.1. Uudempaa Android 4.2:ta löytyy vain 6,5 prosentista Android-laitteista. Heinäkuun lopulla esiteltiin kolmaskin JB-versio, eli Android 4.3, mutta se ei näy vielä luvuissa. Toisiksi yleisin alustaversio on Gingerbread 33,1 prosentin osuudella ja kolmanneksi yleisin on Ice Cream Sandwich (4.0.x) vajaan neljänneksen osuudella.
Apple kertoi kesäkuussa, että sen uusinta iOS 6 -käyttöjärjestelmää käyttää 93 prosenttia iOS-laitteista. Vanhemman iOS 5 -alustan osuus on kuusi prosenttia. AdDuplexin heinäkuun alussa julkaisemien tilastotietojen mukaan Windows Phone -alustan uusinta 8-versiota käyttää 61 ja vanhempaa Windows Phone 7:ää 39 prosenttia laitteista.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Android 4.0 Android 4.2 Android 4.3
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.