Korean hallitus tyrmistynyt iPad- ja iPhone-tuontikiellon peruutuksesta

Manu Pitkänen
5. elokuuta, 2013 9:49

Hälytyskellot alkoivat soida Etelä-Korean hallituksessa kun tieto joidenkin Applen tuotteiden tuontikiellon peruuttamisesta levisi julkisuuteen. ITC oli aiemmin kesällä todennut Applen tuotteiden loukkaavan Samsungin patentteja, minkä takia AT&T:n kautta myytäviä iPhone 4-, iPhone 3GS, iPad 3G, iPad 2 3G-laitteita uhkasi tuontikielto Yhdysvaltoihin.
Obaman hallitus kuitenkin käytti sille varattua veto-oikeutta ja keskeytti tuontikiellon toimeenpanon. Korealaisessa mediassa liike on nähty protektionistisena, sillä onhan Apple yhdysvaltainen yritys. Lisäjännitettä tilanteeseen tuo se, että ITC kertoo tämän viikon perjantaina päätöksensä tapauksesta, jossa Apple syyttää Samsungia sen mallioikeussuojien rikkomisesta. Jos tapaus katsotaan Applen eduksi, uhkaa Samsungin puhelimia ja tabletteja maahantuontikielto Yhdysvaltoihin.
Vuosi sitten yhdysvaltalainen oikeusistuin totesi Samsungin rikkovan Applen patentteja, mistä syystä korealaisyhtiölle langetettiin maksettavaksi miljardin dollarin vahingonkorvaus, mutta summaa leikattiin tämän vuoden alussa 598 miljoonaan dollariin.
Korean hallitus kertoi pelostaan, että Obaman hallituksen päätös on omiaan vaikuttamaan negatiivisesti pantettioikeuksien suojeluun.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Samsung
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.