Puheluhinnoissa valtavat erot EU:ssa, Suomessa soittaminen halpaa

Teemu Laitila
7. elokuuta, 2013 13:52

Virallisesti EU:n pitäisi muodostaa bisneksen kannalta yksi suuri sisämarkkina-alue, mutta ainakin telealalla todellisuus on vielä täysin toinen. EU:n tuoreen tutkimuksen mukaan erotus halvimpien ja kalleimpien puheluhintojen välillä unionin sisällä oli vuoden 2011 lopussa huikeat 774 prosenttia.
EU-maiden halvimmat puhelut soitetaan Liettuassa, jossa keskimääräinen minuuttiveloitus on vain 1,9 senttiä. Eniten puhumisestaan taas maksavat hollantilaiset, joiden keskimääräinen veloitus on 14,7 senttiä. Suomi sijoittuu puhelimen käyttäjän kannalta hyvin, minuutista maksetaan vain 6,1 senttiä, mikä on 32 prosenttia EU:n keskiarvoa matalampi.
Euroopan komission varapuheenjohtaja ja digitaalisesta kehityksestä vastaava komissaari Neelie Kroes ihmettelee eroja, joita ei voida selittää palvelun laadulla, palvelun tuottamisen kustannuksilla tai asiakkaiden ostovoimalla. Kroes vierittääkin syyn hintaeroista telemarkkinoiden voimakkaalle pirstoutumiselle. "Numerot osoittavat selkeästi, että 28 kansallista markkina-aluetta eivät ole kuluttajille hyväksi", Kroes pohtii.


Ratkaisuksi on tarjolla EU:n sisämarkkinoiden yhtenäistäminen, johon Kroes aikoo esitellä oman keinonsa syyskuun aikana.

Lue myös nämä
Tägit
EU Euroopan Unioni
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.