Ubuntu Edge tarvitsee yli 23,5 miljoonaa dollaria 15 päivässä

Manu Pitkänen
7. elokuuta, 2013 13:15

Ubuntu Edge -älypuhelimen joukkorahoitushanke on edennyt puolimatkan krouviin, eli vielä on 15 päivää aikaa osallistua puhelimen rahoitukseen. Indiegogo-palvelun kautta on kerätty tähän mennessä noin 8,35 miljoonaa dollaria.
Ekstrapoloimalla keräyksen etenemistä näyttäisi siltä, ettei tarvittavaa 32 miljoonaa dollaria saada kokoon määräajassa. Projekti tarvitsee kunnon loppuspurtin päästäkseen tavoitelukemiin.
Edgen rahoitus käynnistyi vauhdikkaasti, sillä ensimmäisen vuorokauden aikana saatiin kokooon yli kymmenesosa tavoitteesta eli 3,4 miljoonaa dollaria. Sen jälkeen tahti on hidastunut.
Hankkeen tavoitteena on rakentaa teknisesti mahdollisimman edistyksellinen laite, joka lyö laudalta nykyiset lippulaivatuotteet. Suunnitelmissa on moniydinsuoritin, neljä gigatavua keskusmuistia, 128 gigatavua tallennustilaa, stereo-kaiuttimet, safiirilasilla suojattu kosketusnäyttö sekä piianodia käyttävä litiumioniakku. 4,5 tuuman näytön tarkkuudeksi on kerrottu 720p. Käyttöjärjelminä ovat Ubuntu ja Android.

Lue myös nämä
Tägit
Ubuntu Canonical Ubuntu Edge
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.