WhatsApp päivittyi: nauhoita ääniviesti napin painalluksella

Teemu Laitila
7. elokuuta, 2013 10:56

Maailman suosituin pikaviestin WhatsApp sai tuoreimmassa päivityksessään ääniviestit, joita käyttäjät voivat jättää kavereilleen. Päivityksen jakelu on alkanut kaikille sovelluksen tukemille alustoille.
WhatsApp oli yksi ensimmäisiä laajalle levinneitä mobiililaitteiden pikaviestimiä, mutta toisin kuin tuoreemmat kilpailijansa, se on pitänyt sovelluksen ulkoasun ja toiminnot yksinkertaisina. Strategia tuntuisi toimivan, sillä yhtiön mukaan sen sovelluksella on jo 300 miljoonaa kuukausittaista aktiivista käyttäjää maailmanlaajuisesti. Viimeisimpien tilastojen mukaan palvelun läpi kulkee 31 miljardia viestiä päivässä (11 miljardia lähetettyä, 20 miljardia vastaanotettua).
WhatsAppin toimitusjohtaja Jan Koum kertoo All Things D:lle, että uusi ääniviestitoiminto on yhtiön periaatteen mukaan pyritty pitämään mahdollisimman yksinkertaisena käyttää. Viestin lähettäminen onnistuu yhdellä painalluksella, joka käynnistää nauhoituksen. Viestien pituudelle ei ole asetettu ylärajaa. Jos viestin päättää ollakin lähettämättä, nauhoituksen voi hävittää pyyhkäisemällä vasemmalle. Kuunnellusta ääniviestistä tulee lähettäjälle ilmoitus.
Ääniviestin jälkeen WhatsApp on keskittymässä uudistuksiin, jotka liittyvät palvelun medianhallintaominaisuuksiin kuten kuviin, Koum kertoo All Things D:n mukaan.
Uusi ääniviestitoiminto löytyy kaikilta WhatsAppin tukemilta alustoilta eli Androidilta, iPhonelta, Windows Phonelta, BlackBerrylta ja myös Symbianista.

Lue myös nämä
Tägit
Android BlackBerry Symbian iOS WhatsApp
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.