Google otti käyttöön työkalun kadonneen Androidin etsintään

Teemu Laitila
8. elokuuta, 2013 11:12

Google on ottanut käyttöön viime viikolla paljastamansa Android Device Manager -toiminnon, jolla voi paikantaa tai tyhjentää etänä kadonneen Android-luurin.
Android Device Manager on kuin Applen jo vuonna 2011 kaikille käyttäjilleen julkaisema palvelu Find My iPhone. Se näyttää kartalla kadonneen puhelimen sijainnin ja jos puhelimensa on hävittänyt esimerkiksi omaan asuntoonsa, sen voi asettaa soimaan täydellä äänenvoimakkuudella vaikka laite olisi äänettömällä. Jos taas puhelimen takaisin saaminen alkaa vaikuttaa epätodennäköiseltä, laitteen muistin voi tyhjentää etänä.
Jotta puhelimen tai tabletin voi paikantaa netin kautta, palvelu pitää olla kytkettynä päälle laitteen asetuksista (Asetukset -> Suojaus -> Laitteen ylläpitäjät). Tilan ja etäkäytölle annetut oikeudet (paikannus ja laitteen tyhjennys) voi asettaa erikseen. Asetukset löytyvät avaamalla sovellusvalikosta Google-asetukset -> Android-laitteenhallinta. Kun asetukset ovat kunnossa, palvelua voi käyttää osoitteessa https://www.google.com/android/devicemanager
Palvelu vaatii toimiakseen vähintään Androidin version 2.2. Sovellus on osa Google Play Services -pakettia, josta on oltava asennettuna tuorein versio.
Edit 11:28 Lisätty maininta käyttöjärjestelmän versiovaatimuksesta

Lue myös nämä
Tägit
Android Google
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.