Huhu: Applen puhelinuutuudet ovat iPhone 5S ja 5C

Manu Pitkänen
12. elokuuta, 2013 12:09

Japanilainen Apple-sivusto Mac Otakaran lähteiden mukaan Apple esittelee tänä syksynä kaksi uutta puhelinmallia: iPhone 5S:n ja 5C:n. Ensinnä mainittu on jatkaja iPhone 5:lle, kun taas 5C olisi polykarbonaatin ja lasikuidun seoksesta valmistettuun kuoreen paketoitu edullisempi puhelinmalli.
IPhone 5S ja 5C ovat niminä pyörineet spekulaatioissa aiemmin, joten paljastus itsessään on varsin yllätyksetön. Arviot iPhone 5C -nimen käytöstä edullisemman mallin kohdalla heräsivät kun verkossa julkaistiin kuva kyseisellä tekstillä varustelluista pakkauksista.
Nimien lisäksi sivusto kertoi, että Apple aikoisi poistaa iPhonen kotinäppäimessä olevan neliön. Syytä ei ole kerrottu. Applen on arveltu lisäävän sormenjälkilukijan kotinäppäimeen. KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo, jolla on tähän mennessä ollut hyvä track record Apple-julkistuksiin liittyen, kertoi viikonloppuna että Apple olisi peittämässä kotinäppäimen safiirilasilla (jota käytetään myös puhelimen kamerassa) ja näppäin olisi koveran sijaan uudessa mallissa hieman kupera. Lasilla on tarkoitus suojata sormenjälkilukijan herkkää sensoria.
Mac Otakara toisti aiemmat epäilyksensä, että iPhone 5S:stä tulee mustan ja valkoisen lisäksi saataville kultainen värivaihtoehto.
All Things D:n mukaan Apple järjestää iPhone-aiheisen tapahtuman 10. syyskuuta.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS 7 Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.