Sonylta tulossa uudenlainen langaton "linssikamera" älypuhelimiin

Teemu Laitila
12. elokuuta, 2013 20:32

Sony aikoo julkaista uuden, älypuhelimille ja tableteille tarkoitetun lisälaitteen, joka on käytännössä objektiivin muotoon rakennettu kokonainen kamera. Optiikan lisäksi linssi sisältää kameran muutkin sisuskalut kuten kuvasensorin, prosessorin ja lisäksi WLAN- ja NFC-yhteydet.
Uudenlaisesta kamerasta kuvat julkaisseen Sonyalpharumors-sivuston mukaan kyseessä on täysimittainen digikamera, josta puuttuvat kokonaan näyttö ja muut ohjaimet. Kameramoduulin tarkoituksena on kiinnittyä puhelimen takakanteen puhelimen ruudun toimiessa kameran etsimenä langattoman yhteyden avulla. Sonyalparumorsin mukaan kamera tukee sekä Android- että iOS-laitteita.
Jos tiedot pitävät paikkansa, Sony on julkaisemassa "linssikamerastaan" kaksi eri versiota. DSC-QX10 perustuisi RX100MII-kamerasta löytyvään tekniikkaan eli laite sisältäisi 20,1 megapikselin yhden tuuman kokoisen Exmor R -sensorin f/1.8 Carl Zeiss -optiikalla. DSC-QX100 sisältää tietojen mukaan 10-kertaisen zoom-linssin ja se perustuisi WX150-kameraan.
Sonyalpharumors ei kerro laitteiden julkaisuaikataulua tai hinnoittelua. RX100MII:n hinta Amazonissa on kuitenkin 600 dollaria, joten siihen perustuva linssikamerakin saattaa nousta saman hintaiseksi kuin älypuhelin, johon se kiinnitetään.
Lisää kuvia linsseistä löytyy lähdelinkin takaa.
Edit 13.8 Muutettu tekstissä aiemmin käytetty linssi-sana objektiiviksi.

Lue myös nämä
Tägit
Sony
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.