ZTE:n Firefox-puhelin myyntiin pian noin 60 euron hintaan

Teemu Laitila
12. elokuuta, 2013 15:37

ZTE Open on tulossa maailmanlaajuiseen levitykseen "pian", yhtiöstä kerrotaan. SIM-lukitsematon malli tulee myyntiin esimerkiksi eBay-verkkokauppaan, jossa hinta asettuu noin 60 euron tasolle ennen toimituskuluja.
Open on ensimmäinen virallinen markkinoille saapunut Firefox OS -puhelin. Se tuli myyntiin Espanjassa Telefónica-operaattorin asiakkaille heinäkuun alussa. Mozilla on suunnannut Firefox OS -puhelimensa nimenomaisesti joko ensimmäistä älypuhelintaan hankkiville tai muutoin halvemman hintaluokan laitteesta kiinnostuneille ja sitä on tarkoitus levittää pääasiassa yhteistyössä operaattoreiden kanssa.
Firefox OS perustuu HTML-tekniikkaan ja käytännössä kaikki sen sovellukset ovat nettisovelluksia. Sovelluksia voi kuitenkin asentaa myös puhelimen muistiin esimerkiksi Mozillan omasta sovelluskaupasta. Mielenkiintoisena yksityiskohtana Mozilla on turvautunut Nokian Here-karttoihin puhelimen navigointiominaisuuksissa.
ZTE Openissa on 3,5 tuuman HVGA-näyttö (480×320 pikseliä), 256 megatavua keskusmuistia ja 512 megatavua sisäistä tallennusmuistia (mukana toimitetaan neljän gigatavun microSD-kortti). Puhelimessa on 3,2 megapikselin kamera. Paikkatietopalveluissa hyödynnetään Nokia HEREä ja selaimena käytetään Firefoxia.

Lue myös nämä
Tägit
Mozilla Firefox OS ZTE Open
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.