Lumioiden Amber-päivitys tulee pian

Valtteri Ahonen
13. elokuuta, 2013 16:12

Nokian Lumia-puhelimille tulevasta Amber-päivityksestä on puhuttu jo jonkin aikaa, ja siitä tiedetään suunnilleen kaikki muu oleellinen, paitsi julkaisupäivä. Tuoreimmat tiedot antavat aihetta odottaa päivityksen saapumista puhelimiin syyskuun alussa (tai optimistisesti jopa elokuun lopussa).
Amber-päivitys tuo uudempiin (Windows Phone 8) Lumioihin joitain ominaisuuksia, jotka ovat tuttuja jo Symbianeista saakka, mutta joita ei vielä Windows Phone alustalla olla nähty. Näistä näkyvimpänä lepotilassa näytöllä himmeästi näkyvät tiedot, esimerkiksi kello ja akun tila (Glance Screen). Myös WP7:stä tuttu, mutta WP8:sta puuttunut FM radio tekee paluun, ja kaikki sitä rautapuolella tukevat laitteet saavat sen käyttöönsä päivityksen myötä.
Sen tarkemmin aikataulusta ei edelleenkään tiedetä, mutta perinteisesti päivitysten tulo Suomeen ei ole kestänyt kohtuuttoman kauaa. Nokian on ilmeisesti tarkoitus priorisoida päivityksen jakaminen kalliimmalle Lumia 920:lle ennen muita, mikä on tietysti huono uutinen halvempien Lumioiden omistajille. Vielä uudemmat Lumia 925 ja "superkamerapuhelin" Lumia 1020 ovat varustettuna päivitetyllä järjestelmällä heti ostettaessa.
Tarkemmat tiedot päivityksen sisällöstä löydät GSMArenan sivuilta.
Suurimpia Amber-päivityksen tuomia muutoksia ovat (todennäköisesti):
Glance Screen
Smart Camera -kameraominaisuudet
FM Radio
HERE-palveluiden päivitys
Internet Explorerin päivitys, parempi HTML 5 -tuki
ym.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia päivitys Microsoft ohjelmistopäivitys Nokia Lumia Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.