Analyytikko: iPhone 5S:stä tulossa kultainen ja 128 gigatavun malli

Manu Pitkänen
16. elokuuta, 2013 10:59

KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuon mukaan Apple aikoo tuoda markkinoille nykyisten värivaihtoehtojen lisäksi kultaisen iPhone 5S:n. Uuden värivaihtoehdon lisäksi markkinoille on tulossa 128 gigatavun tallennustilalla varustettu variantti. Apple kasvatti helmikuussa iPadin maksimitallennustilaa 128 gigatavuun.
Kuon mukaan Apple päivittää puhelimensa kameran optiikkaa valovoimaisempaan (f/2.0), mutta kennoon ei ole tulossa muutoksia. Hänen mukaan iPhone 5S:ssä käytetään kaksois-LED-kuvausvaloa. Puhelimessa käytettävän keskusmuistin tyyppi saattaa muuttua LPDDR2:sta LPDDR3:ksi, mutta muistin määrää pysynee nykyisessä yhdessä gigatavussa.
Suoritinpiiri on iPhone 5S:ssä Kuon mukaan todennäköisesti mallia A7, joka perustuu ARMv8-arkkitehtuuriin (iPhone 5:n A6-suoritin perustuu ARMv7:ään). Arkkitehtuuripäivitys parantaa hänen mukaansa suorittimen tehokkuutta 20 prosentilla iPhone 5:een nähden. Kuo toisti viime viikolla esittämänsä näkemyksen, että iPhone 5S:stä löytyy sormenjälkilukija.
Näillä näkymin Apple järjestää iPhonen julkistustilaisuuden 10. syyskuuta.
Reuters kertoi eilen, että Apple käyttäisi tulevassa iPhonessa Qualcommin kantataajuuspiiriä, josta löytyisi tuki China Mobilen käyttämälle 3G- ja 4G-tekniikalle. Operaattorin toimitusjohtaja totesi yhtiön osavuosikatsauksen yhteydessä, että Apple ja China Mobile ovat molemmat kiinnostuneita yhteistyöstä, mutta sen esteenä on vielä muutamia teknisiä ja kaupallisia esteitä.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS 7 Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.