Samsungin älypuhelimen ostajista alle 10 prosenttia vaihtaa iPhonesta Yhdysvalloissa

Manu Pitkänen
20. elokuuta, 2013 12:59

Consumer Intelligence Research Partnersin tekemän tutkimuksen mukaan Samsungin älypuhelimen ostavista yhdysvaltalaisista kuluttajista seitsemällä prosentilla edellinen puhelin oli Applen valmistama. Samaan aikaan Applen iPhonen ostajista 20 prosenttia siirtyi Android-puhelimista.
IPhonen ostajista 42 prosenttia omisti jo Applen puhelimen. Samsungin älypuhelimen ostajista 43 prosenttia omisti jo Android-puhelimen, mutta se ei välttämättä ollut merkiltään Samsung.
Samsungin älypuhelimet houkuttelevat kuitenkin iPhonea enemmän peruspuhelinten omistajia ja ensimmäisen puhelimen hankkijoita. Samsung käännytti Applea tehokkaammin HTC:n, Motorolan ja Nokian puhelimien omistajia sen tuotteiden pariin, mutta Apple houkutteli Samsungia paremmin Blackberryn käyttäjiä.
Ostajien ikäjakaumissa ei CIRPin mukaan ole juurikaan eroja, mutta Applen asiakkaat painottuvat enemmän hyvätuloisiin ja koulutetumpiin henkilöihin.
Tutkimus suoritettiin neljässä osassa (vuosineljänneksittäin) viime vuoden heinäkuusta tämän vuoden kesäkuuhun. Jokaista osaa varten haastateltiin 500 henkilöä, jotka olivat ostaneet älypuhelimen kuluneen neljänneksen aikana.
ComScoren mukaan Applen markkinaosuus Yhdysvalloissa oli huhti-kesäkuussa 39,9 prosenttia. Samsung oli markkinakakkonen 23,7 prosentin osuudella.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Samsung Android iOS 7
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.