Ubuntu Edgen rahoitus jäi yli 19 miljoonaa vajaaksi - laitteella silti tulevaisuus?

Teemu Laitila
22. elokuuta, 2013 13:05

Canonicalin kunnianhimoinen projekti ultimaattisen älypuhelimen rakentamiseksi joukkorahoituksella jäi tavoitteestaan runsaat 19 miljoonaa dollaria. Ubuntu Edge -niminen puhelin kuitenkin rikkoi joukkorahoitusennätyksiä 12,8 miljoonan dollarin keräyssummallaan.
Projekti keräsi eri suuruisia lahjoituksia yhteensä lähes 20 000 lahjoittajalta, mitä Canonicalin perustaja Mark Shuttleworth pitää osoituksena kuluttajien kiinnostuksesta Ubuntu-puhelimiin. Vaikka huippupuhelimeksi suunniteltu Edge ei toteudu ainakaan joukkorahoituksen avulla, Canonical on tuomassa markkinoille useampia Ubuntu Touch -järjestelmään perustuvia puhelimia ensi vuoden aikana.
Ubuntu Edge sai runsaasti palstatilaa netissä, mikä on Canonicalin ja Ubuntun kannalta lähes yhtä hyvä saavutus kuin Edgen tavoitteiden täyttyminen olisi ollut. Shuttleworthin mukaan kampanja osoitti, että mobiilimaailmassa löytyy kysyntää uusille tekijöille, mistä on apua kun yhtiö käy neuvotteluja isojen laitevalmistajien kanssa tulevista laitteista.
Canonicalin tarkoituksena oli kehittää Ubuntu Edgestä maailman edistynein älypuhelin. Sen oli tarkoitus toimia alustana yhtiön suunnittelemalle konseptille, jossa yksi laite vastaa käyttäjän kaikkiin tietokonetarpeisiin muuntautumalla mobiililaitteesta työpöydäksi kun se kytketään kiinni isompaa ruutuun.

Lue myös nämä
Tägit
Linux Canonical Ubuntu Edge Ubuntu Touch
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.