6tag paikkaa Windows Phonen Instagram-puutteen

Teemu Laitila
23. elokuuta, 2013 11:01

Windows Phonea on kritisoitu sovellusten puutteesta koko alustan olemassaolon ajan ja yksi useimmiten esiin tulevia nimiä puutelistalla on Instagram. Nyt suotimilla höystettyjä kuvia jakaville on tarjolla sovellus, joka vastaa suurelta osin iOS- ja Android-versioita, mutta joka ei tule Instagramilta itseltään.
Instagram-sovelluksia on ollut tarjolla aiemminkin, mutta Ranskalaisen Rudy Huynin kehittämä 6tag on saanut erityisestä kiitosta osakseen. Se tarjoaa käyttäjälle Instagramin alkuperäiset kuvasuotimet, videoiden latauksen ja kuvien jakaminen Facebookiin, Twitteriin, Flickriin ja muutamiin muihin palveluihin.
Vaikka 6tag on ominaisuuksiltaan lähes virallisten sovellusten tasolla, Instagram ei kuitenkaan takaa sen toimivuutta, joten sovellus saattaa lakata toimimasta, jos Instagram muuttaa palvelun rajapintoja.
Myös Microsoft on pyrkinyt panostamaan Windows Phonen sovellusvalikoiman aukkojen paikkaamiseen ja yhtiö on jopa tehnyt omalla kustannuksellaan Windows Phone -versioita muilla alustoilla suosituista sovelluksista, jos alkuperäisellä tekijällä ei ole ollut kiinnostusta. The Vergen tietojen mukaan Microsoftilla on ollut myös Instagram-sovellus valmiina jo useamman kuukauden ajan, mutta ilmeisesti Instagramin omistaman Facebookin vastustuksesta johtuen sovellusta ei ole saatu julkaistua.
6tag löytyy Windows Phonen sovelluskaupasta ja se on ladattavissa ilmaiseksi.
Edit 12:02: Tarkennettu uutista muiden kolmannen osapuolten sovellusten osalta.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Phone 6tag
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.