It-viikko: Nokia nousi jälleen ykköseksi Suomessa

Manu Pitkänen
23. elokuuta, 2013 11:55

Markkinatutkimusyhtiö IDC:n mukaan Nokia on markkinaosuudella mitattuna jälleen Suomen suurin matkapuhelinvalmistaja. Eroa toisiksi suurimpaan, eli Samsungiin on vain kaksi prosenttiyksikköä (36 vs. 34 %). Asiasta uutisoi It-viikko. Samsung ohitti Nokian alkuvuonna.
Kappalemäärissä puhuttuna Nokia toimitti huhti-kesäkuussa 210 000 matkapuhelinta, kun Samsungin toimitukset jäivät 200 000 kappaleeseen. Seitsemän prosentin markkinaosuudella porskuttavan Applen iPhone-toimitukset jäivät vain 41 000 kappaleeseen.
Jos mittarina käytetään matkapuhelinten sijaan älypuhelimia, valmistajien sijoitukset muuttuvat. Samsung on suurin 164 000 toimitetulla älypuhelimella ja Nokia toinen 106 000 kappaleen toimituksilla. Applen markkinaosuus puolittui alkuvuodesta, mutta oli silti kolmas. Yhteensä kaikkia älypuhelimia toimitettiin lähes yhtä paljon kuin vuoden alussa, eli yli 400 000 kappaletta.
Applen toimitusten puolittuminen ja Samsungin älypuhelintoimitusten putoaminen 24 000 kappaleella hyödytti eniten kategoriaan Muut sijoitettuja valmistajia. Nokiankin älypuhelintoimitukset kasvoivat 11 000 kappaleella.
MarketVisio väitti kesäkuussa, että Windows Phone oli tammi-toukokuussa markkinaosuudella mitattuna Suomen suosituin älypuhelinalusta. Ristiriitaa IDC:n ja MarketVision tietojen välillä selitettiin MarketVisiolta Puhelinvertailulle sen paremmilla tiedonkeruumenetelmillä.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Apple Samsung Windows Phone Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.