Nokia yhdistää autot pilveen uusien palveluiden ansiosta

Manu Pitkänen
30. elokuuta, 2013 12:21

Nokia on esitellyt tänään HERE Connected Driving -palvelukokonaisuuden, joka tuo älypuhelimistakin tuttuja karttapalveluita autojen näytöille.
HERE Connected Driving -tuoteperheeseen kuuluu tällä hetkellä neljä osaa. Yksi on HERE Auto, joka on autoille suunniteltu navigaatiojärjestelmä. Se ei tarvitse toimiakseen verkkoyhteyttä ja se mahdollistaa puheavustetun navigoinnin 95 maassa. Autovalmistajat voivat halutessaan integroida palvelun autoihinsa ja laajentaa sitä heille tarjottavilla kehitystyökaluilla. Nokian mukaan HERE Auto on jo integroitu Continentalin seuraavan sukupolven Open Infotainment Platform -alustaan.
Toinen kokonaisuus on HERE Auto Cloud, joka nimensä mukaisesti on dynaamista ja reaaliaikaisia tietoja tarjoava pilvipalvelu. Sen avulla autoilijat saavat reaaliaikaista tietoa liikenteestä. Lisäksi se osaa ehdottaa käyttäjälle esimerkiksi ravintoloita tai muita paikkoja joita löytyy lähistöltä. Reaaliaikaista tietoa tuodaan tarjolle myös HERE Trafficin avulla. HERE Auto Companion -mobiilisovellus pitää autoilijan ajantasalla myös auton ulkopuolella.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia Here
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.