Google paljastui älykelloyhtiön ostajaksi

Manu Pitkänen
31. elokuuta, 2013 12:22

Google on vahvistanut, että se on ostanut kalifornialaisen älykellokehittäjä WIMM Labsin. WIMM Labs ilmoitti viime kesällä, että se on solminut yksinoikeussopimuksen erään teknologiayrityksen kanssa, minkä johdosta se lopettaa kellonsa kehittäjäpakkauksen toimitukset.
Googlen on huhuttu suunnittelevan Google Glass -lasien lisäksi myös älykelloa, josta on kasvamassa hyvin nopeasti uusi teknologinen trendi. Vahvistus WIMM Labsin ostosta tukevat näitä huhuja. Tällä hetkellä miltei kaikilla suurimmilla IT-yrityksillä on suunnitelmia älykelloihin liittyen. Applen sanotaan kehittävän sellaista, Samsung aikoo julkaista oman Galaxy Gearin ensi viikolla, Sony on jo julkaissut kaksi versiota, LG:llä ja Dellillä on tutkimustoimintaa puettavan tekniikan saralla ja Microsoftinkin huhutaan suunnittelevan kelloa. Listaa voidaan täydentää vielä Intelillä.
Googlelta vahvistettiin yritysosto, mutta sitä ei haluttu kommentoida enempää. GigaOmin mukaan WIMM Labsin kehittäjät tekevät yhteistyötä Googlen Android-tiimin kanssa.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Älykello WIMM Labs
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.