Sisäpiiriläinen: BlackBerryllä on mahdollisuus selvitä niche-valmistajana

Manu Pitkänen
31. elokuuta, 2013 14:16

BlackBerryn hallitukseen kuuluva Sony Ericssonin entinen toimitusjohtaja Bert Nordberg kertoi Wall Street Journalille, että BlackBerryllä on mahdollisuus selviytyä niche-puhelinvalmistajana (erikoistuminen kapealle markkina-alueelle). Hänen mielestä yrityksessä on osia, jotka tulisi myydä pois.
Kanadalainen puhelinvalmistaja kertoi aiemmin tässä kuussa asettavansa työryhmän pohtimaan sen tulevaisuuden strategiaa. Vaihtoehtoina ovat esimerkiksi yhtiön osien myynti, jatkaminen strategisen yhteistyökumppanin kanssa tai yhteisyrityksen perustaminen. Nordberg kuuluu tähän työryhmään ja hänellä on kokemusta yrityskaupoista. Hän oli Sony Ericssonin toimitusjohtaja kun Ericssonin osuus päätettiin myydä Sonylle.
Nordbergin mukaan BlackBerryllä on paljon erikoisosaamista salattuun viestintään ja puhelinten näppäimistöihin liittyen. Molemmat asiat ovat yritysasiakkaiden suosimia, joten BlackBerry saattaa tulevaisuudessa keskittyä entistä enemmän vain niihin. Tällöin se luopuisi tietoisesti massamarkkinoista.
Wall Street Journal kertoi aiemmin, että BlackBerry suunnittelisi sen viestintäratkaisujen eriyttämistä omaksi yritykseksi.

Lue myös nämä
Tägit
BlackBerry RIM
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.