Sony esitteli vedenkestävän Xperia Z1 -lippulaivapuhelimen

Sami Koivunen
4. syyskuuta, 2013 17:39

Sony esitteli uuden Honami-koodinimellä tunnetun Xperia Z1 -lippulaivan käynnissä olevilla IFA-messuilla. Xperia Z1 on kooltaan aavistuksen Xperia Z -puhelinta paksumpi, mutta sisältää mm. isomman akun, parannetun vedenkestävyyden ja tarkemman kameran.
Xperia Z1 sisältää viiden tuuman 1080p tarkkuuteen kykenevän Triluminos-näytön ja Qualcommin Snapdragon 800 -järjestelmäpiirin, josta löytyy Adreno 330 -näytönohjain ja 2,2 GHz:n suoritin. Sisäistä tallennustilaa on vakiona 16 gigatavua, joka on laajennettavissa microSD-kortin avulla. Akun kooksi ilmoitettiin huomattavan suuri 3000 mAh. Käyttöjärjestelmänä on Android 4.2.2 ja Sonyn oma käyttöliittymä.
Xperia Z1:n kamera tallentaa kuvia 20,7 megapikselin tarkkuudella ExmorR-kennon koon ollessa 1/2,3 tuumaa. Kamera sisältää lisäksi Sonyn omaa G-optiikkaa, Xenon-salaman ja BIONZ-kuvankäsittelijän. Sony kertoo puhelimen mahdollistavan kolminkertaisen zoomin ilman kuvanlaadun heikkenemistä.
Yhtiö julkaisi IFA:ssa myös langattomat QX10 ja QX100 lisäkamerat, jotka ovat kiinnitettävissä Sonyn puhelimeen erityisen lisäkuoren avulla. Lisäkamerat ovat liitettävissä myös iOS- ja Android-puhelimiin.
Xperia Z1 sisältää myös Samsungin Galaxy S4 Activen tapaan kattavan vesi- ja pölysuojauksen lippulaivatason spekseillä varustetussa puhelimessa. Xperia Z1 on IP-luokitukseltaan IP55/IP58.
Xperia Z1 tulee myyntiin globaalisti vielä tämän kuun aikana.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Sony Xperia Z Sony Xperia Z1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.