Nokian ex-pomo perusti uuden matkapuhelinyhtiön: Newkia

Manu Pitkänen
5. syyskuuta, 2013 14:19

Nokian Aasian ja Tyynenmeren toimintoja seitsemän vuotta johtanut Thomas Zilliacus on perustanut Newkia-nimisen yrityksen, jonka tarkoituksena on tuoda markkinoille nokialaisia muistuttavia Android-puhelimia.
Yhteensä 15 vuotta Nokialla työskennellyt Zilliacus kertoo yrittäneensä ostaa matkapuhelinyhtiön vuosi sitten, mutta hän ei saanut tarvittavia varoja kokoon. Hänen visiona oli saada Nokia valmistamaan Android-pohjaisia älypuhelimia. Hän ei päässyt toteuttamaan tätä visiota Nokia-nimellä, joten Zilliacus perusti Newkia-nimisen yhtiön.
Singaporessa sijaitseva yritys on jo onnistunut palkkaamaan Nokian vanhoja työntekijöitä ja heidän rekrytointia on tarkoitus jatkaa tulevaisuudessakin. Zilliacuksen suunnitelmiin kuuluu myös tutkimus- ja kehityskeskuksen perustaminen Suomeen. Jos kaikki menee nappiin, ensimmäinen Newkia-puhelin voi olla markkinoilla vuoden päästä.
Zilliacus syyttää Nokian alamäestä ylimielistä johtoa. Hänen mukaan Nokia oli kehittänyt iPhonea muistuttavan puhelimen jo neljä vuotta ennen Applea. Nokia ei koskaan julkaissut puhelinta, koska sille ei uskottu löytyvän ostajia.
Zilliacus oli suomalaisten medioiden otsikoissa kesällä Harkimon hallikauppojen ja Jokereiden KHL-siirtouutisten takia.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.