Amazon haluaa tuoda markkinoille täysin ilmaisen älypuhelimen

Manu Pitkänen
7. syyskuuta, 2013 12:44

Älypuhelimia saa vuosi vuodelta yhä edullisemmalla hinnalla. Amazon haluaisi kuitenkin rysäyttää hinnat kerralla alas, sillä Amir Efratin mukaan yhtiö suunnittelee täysin ilmaisen älypuhelimen julkaisua. Puhelin olisi ilmainen riippumatta siitä hankkiiko sen kanssa liittymän vai ei.
Täysin ilmaisen älypuhelimen tarjoaminen on oivallinen keino hankkia markkinaosuuksia, mutta ansaintamallina se on hieman haastava. Kulutuselektroniikassa tuotantokustannuksia alemmalla hinnalla myytävät tuotteet eivät varsinaisesti ole mikään uusi asia. Näissä tapauksissa tuotto pyritään saamaan laitteiden sijaan niiden ympärille luoduista palveluista. Tällainen ansaintamalli on myös Amazonin mielessä ilmaisen älypuhelimen tapauksessa.
Vaikka Amazon on ottanut yhteyttä operaattoreihin asian tiimoilta, ei "Kindle-puhelimen" nollan dollarin hintaa ole lyöty vielä lukkoon. Hinta on riippuvainen komponenttitoimittajien kanssa tehtävistä sopimuksista. Suunnitelmista perillä oleva tietolähde epäilee Amazonin mahdollisuuksia tuoda markkinoille täysin ilmainen puhelin.

Lue myös nämä
Tägit
älypuhelin Amazon
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.