Nokian vanha johto kommentoi kauppaa – Ollila välttelee kysymyksiä

Manu Pitkänen
7. syyskuuta, 2013 10:35

Nokian entiset johtajat ovat kommentoineet tällä viikolla julkistettua kauppaa, jossa Microsoft osti Nokian puhelinliiketoiminnan itselleen. Yhtiön entinen toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo ja hänen seuraajaehdokas Anssi Vanjoki ovat kertoneet julkisuudelle omia mietteitään kaupasta. Jorma Ollila on sen sijaan pysynyt poissa julkisuudesta. Hänen mielestä on epäkorrektia kommentoida nykyjohdon tekemiä päätöksiä.
Anssi Vanjoki kommentoi tällä viikolla ennen kuin Nokia tiedotti kaupasta, että yhtiön valitsema Windows Phone -strategia älypuhelimissa on typerä ja tarpeeton. Kaupan julkistuksen jälkeen hän totesi myynnin olevan häpeällinen, mutta samalla välttämätön. Windows Phone -strategiaa hän kuvailee nyt täydelliseksi epäonnistumiseksi.
Vanjoki oli ehdokas uudeksi toimitusjohtajaksi Olli-Pekka Kallasvuon jälkeen, mutta Jorma Ollilan johtama Nokian hallitus valitsi Stephen Elopin, jonka aikana Windows Phone -strategia otettiin käyttöön.
Nokiaa vuosina 2006-2010 johtanut Olli-Pekka Kallasvuo kommentoi Nokia-kauppaa Ylelle 7. syyskuuta. "Minulla on paljon henkilökohtaista tunnesidettä Nokiaan. Tämä on myös teollisuushistoriaa ja varsin merkittävä sekä vaikea päätös Nokian hallitukselle", Kallasvuo sanoi.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft Jorma Ollila Anssi Vanjoki Olli-Pekka Kallasvuo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.