Roaming-maksuille hyvästit, matkailijat kiittävät

Matti Robinson
10. syyskuuta, 2013 12:27

Paljon matkustaville on varmasti tullut tutuksi joskus myös yllätyslaskut ulkomaisen operaattorin verkon käyttämisestä eli niin kutsutusta roamingista. Pian pääsemme kuitenkin eroon verkkovierailuongelmasta, kerrottiin eilen Ilta-Sanomille.
Ilta-Sanomien haastattelussa ollut europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari vakuuttaa, että pääsemme eroon verkkovierailumaksuista Euroopan unionin alueella ensi vuonna. Jaakonsaari kertoo, että digitaalisista sisällöistä ja palveluista vastaava komissaari Neelie Kroes ajaa roamingin poistamista yhä tiukemmin.
Komissiossa ollaan suomalaisparlamentaarikon mukaan jo päätetty, että roaming-maksut saavat lähteä kokonaisuudessaan ensi vuoden heinäkuussa. Jaakonsaari uskoo, että parlamentti hyväksyy jos komissio esittää muutosta.
Jaakonsaaren mukaan verkkovierailumaksujen poistuminen olisi hyväksi paitsi kuluttajille niin myös eurooppalaisille operaattoreille. Tämä tarkoittaisi kuitenkin yhtenäisempiä liittymähintoja koko Euroopan alueella, joka ei välttämättä ole edullisista liittymistä nauttivien suomalaisten edun mukaista.

Lue myös nämä
Tägit
roaming verkkovierailumaksut mobiilidata
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.