WSJ: Applen uudesta iPhonesta löytyy sormenjälkilukija

Manu Pitkänen
10. syyskuuta, 2013 7:24

Wall Street Journalin mukaan Apple on integroinut myöhemmin tänään esiteltävään iPhone 5S:ään sormenjälkilukijan. Asia on ollut esillä huhupuheissa, mutta WSJ antaa näille puheille oman painavan tukensa. Apple esittelee tänään myös edullisemman iPhone-mallin, mutta siitä ei löydy sormenjälkilukijaa.
WSJ:n mukaan tänä vuonna markkinoille on tulossa lisäksi Android-puhelin, josta löytyy sormenjälkilukitekniikka. Valmistajan nimeä lehti ei kerro.
Tekniikka ei ole varsinaisesti mikään uusi asia tietokoneissa ja puhelimissa. Sormenjälkilukijoita on myyty tietokoneisiin useita vuosia ja esimerkiksi Motorolakin testasi tekniikkaa Atrix 4G -puhelimella vuonna 2011. Teknologia on kuitenkin osoittautunut epävarmaksi, minkä takia se ei ole alkanut yleistyä.
Vanhat sormenjälkilukijat vaativat sormen pyyhkäisyä lukijan päällä ja ne ottivat yhden kuvan kerralla. Uusimmissa tekniikoissa sormenjälki voidaan lukea paikallaan olevasta sormesta ja lukija ottaa viisi kuvaa kerralla. Näin ollen yksi epäonnistunut kuva ei aiheuta ongelmia tunnistautumisessa. Sormenjälkilukijoiden ongelmana on ollut myös se, että ne eivät osaa lukea likaisia tai kylmiä sormia. Jää nähtäväksi onko Apple onnistunut selättämään nämä ongelmat.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone sormenjälki sormenjälkilukija
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.