Nokialla oli suunnitelma B ensi vuodeksi: Android-puhelin oli kehitteillä

Manu Pitkänen
14. syyskuuta, 2013 9:22

The New York Timesin (NYT) tietojen mukaan Nokia suunnitteli Android-pohjaista älypuhelinta. Puhelimen julkaisuun olisi ollut mahdollisuus ensi vuonna, jolloin Nokialla olisi ollut mahdollisuus olla uusimatta Microsoftin kanssa solmittu strateginen sopimus.
Nokia kertoi syyskuun alussa, että Microsoft ostaa sen puhelinliiketoiminnan. Kaupan julkistuksen jälkeen Microsoft julkaisi Strategic Rationale -dokumentin, jossa se perustelee kauppaa. Dokumentin neljännellä sivulla sanotaan, että kaupalla sementoidaan Nokian ja Microsoftin välinen yhteistyö, joka olisi tullut uusittavaksi vuonna 2014. Tämän perusteella Nokia olisi voinut jättää sopimuksen uusimatta ja siirtyä Windows Phonesta Androidin pariin.
Tähän siirtymään oli Nokialla tehty valmisteluja New York Timesin mukaan. Android-puhelimen kehittämiseen ei vaadittaisi kovin paljoa työtä, joten se olisi voitu saada markkinoille nopeastikin. Lehden mukaan Microsoft tiesi Nokian Android-suunnitelmista. Nokian siirtyminen Androidiin edes osittain olisi voinut olla kohtalokasta Windows Phonelle, jolla on hallussa hyvin marginaalinen markkinaosuus ja kaikista toimitetuista WP-laitteista yli 80 prosenttia on Nokian valmistamia.
Nokia ei käyttänyt Android-suunnitelmia neuvottelukeinona kevään ja kesän keskusteluissa, mutta Microsoftilla oltiin silti tietoisia yhtiön suunnitelma B:stä.
NYT ei tiedä Nokian Android-suunnitelmien nykytilaa, mutta on epätodennäköistä että sitä jatketaan kaupan toteutumisen jälkeen.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Android Microsoft Nokia Lumia Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.