Apple aloitti iOS 7 -käyttöjärjestelmän jakelun

Manu Pitkänen
19. syyskuuta, 2013 8:44

Apple julkaisi eilen illalla iOS 7 -mobiilikäyttöjärjestelmän. Päivityksen tultua saataville useat iOS-laitteiden omistajat rynnistävät lataamaan sitä, mikä johti monien kohdalla virheilmoituksiin.
IOS 7 on Applen mobiilikäyttöjärjestelmän historian suurin päivitys ulkoasun puolesta. Fyysisiä esineitä jäljittelevistä graafisista elementeistä ja on siirrytty tasaisempaan, yksinkertaisempaan ja kevyempään suuntaan. Läpinäkyvyysefektit tuovat oman mausteensa käyttöliittymään. Ulkoasu-uudistuksesta huolimatta iOS 7 on toimintojensa puolesta samankaltainen kuin edeltäjänsä, eli kovin suurta opettelua sen käyttö ei pitäisi vaatia.
Uusi iOS tuo mukanaan ohjauskeskuksen, parannetun ilmoituskeskuksen, parannetun moniajon, uudistetut kamera- ja galleriasovellukset, AirDrop-tiedostonjaon, päivitetyn Safari-selaimen, uudistetun Sirin ja iTunes Radion (toimii Yhdysvalloissa).
IOS 7 on saatavilla iPhone 4:lle, iPod touchille (5. sukupolvi) ja iPad 2:lle sekä näitä uudemmille laitteille. Vanhempien laitteiden kohdalla iOS 7:n ominaisuudet voivat olla karsitumpia.
IPhone 5s:n myötä Apple aloitti käyttöjärjestelmän uusimisen myös konepellin alapuolelta. Yhtiö on siirtämässä mobiiliekosysteeminsä 64-bittiseen aikaan.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone Apple iPod Touch iPad 2 iPad 3 Apple iPad mini iPad 4 iOS 7
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.