CyanogenModista kuoriutumassa haastaja Androidille – ehkä jo isompi kuin Windows Phone

Manu Pitkänen
19. syyskuuta, 2013 11:01

CyanogenModin (CM) kehittäjät ovat saaneet Benchmark Capitalilta ja Redpoint Venturesilta seitsemän miljoonan dollarin rahoituksen, minkä turvin projektia on tarkoitus kehittää kuluttajaystävällisempään suuntaan. Samalla projektista on kuoriutumassa "ihan oikea bisnes".
CyanogenModin perustaja Steve Kondik on jättänyt päivätyönsä Samsungilla pysytäkseen keskittymään CM:iin täysipainoisemmin. Rahoituksen turvin ollaan rakentamassa asennusohjelma, jonka ansiosta CyanogenModin asentaminen puhelimeen pitäisi onnistua yhtä helposti kuin minkä tahansa Google Playsta löytyvän Android-sovelluksen.
Työläs asennusprosessi on pitänyt tavalliset älypuhelimenomistajat kaukana CyanogenModista ja uuden asennusohjelman avulla pyritään madaltamaan kynnystä siirtyä Androidista Cyanogen Modin pariin. Haastavista asennusprosesseista ja markkinoinnin puutteesta huolimatta CM:llä on miljoonia käyttäjiä. Sen käyttäjäkunta voi olla jopa suurempi kuin Windows Phonella.
CyanogenModin ympärille rakennettavan bisneksen liiketoimintamalleja on jo mietitty, mutta käyttöjärjestelmä aiotaan pitää joka tapauksessa käyttäjille ilmaisena.

Lue myös nämä
Tägit
Android Windows Phone Cyanogen Mod
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.