Microsoft maksaa Nokia-kaupoista Elopille yli 13 miljoonaa euroa

Manu Pitkänen
20. syyskuuta, 2013 12:01

Nokia julkaisi tulevaa yhtiökokousta silmällä pitäen taustamateriaalia, jossa valotetaan Nokian osakkeenomistajille yhtiön puhelinliiketoiminnan myyntiä koskevia yksityiskohtia. Taustamateriaalin mukaan Nokian entiselle toimitusjohtajalle Stephen Elopille maksetaan arviolta 18,8 miljoonaa euron korvaus kaupan myötä.
Mainittu luku perustuu Nokian osakkeen syyskuun kuudennen päivän päätöskurssiin. Lopullinen irtisanomiskorvaus määritetään vasta kun Elop on jättänyt tehtävänsä Nokialla. Summa kattaa Elopin peruspalkan ja johdon tulospalkkion (4,1 miljoonaa euroa), etujen arvon (0,1 miljoonaa euroa) ja osakeperusteisten palkkioiden pro forma -arvon 14,6 miljoonaa euroa. Nokian osuus maksettavasta korvauksesta on 30 prosenttia ja Microsoftin 70 prosenttia.
Näin ollen Microsoft maksaa Elopille arviolta 13,17 miljoonaa euroa Nokian puhelinliiketoiminnan myymisestä. Taustamateriaalin mukaan Elop ei osallistunut kauppaan liittyvään päätöksentekoon.
Elop siirtyy kauppojen toteuduttua Microsoftille, missä hän johtaa laiteliiketoimintaa. Ennen Nokian toimitusjohtajaksi siirtymistä Elop oli Microsoftin yritysliiketoimintojen johtaja. Elopia on myös veikkailtu Microsoftin uudeksi toimitusjohtajaksi kun Steve Ballmer jää vuoden sisällä eläkkeelle.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft Stephen Elop
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.