HS: Elopille Nokia-kauppa oli kaikista rahakkain tapa lähteä yhtiöstä

Manu Pitkänen
24. syyskuuta, 2013 9:16

Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa yritti viime viikolla rauhoitella yhtiön entisen toimitusjohtajan Stephen Elopin irtisanomiskorvauksista noussutta kohua. Siilasmaan mukaan korvaukset perustuvat vuonna 2010 solmittuun toimitusjohtajasopimukseen ja se on olennaisilta osin sama kuin aiemmillakin Nokian toimitusjohtajilla.
Helsingin Sanomien mukaan Siilasmaa antoi kuitenkin väärää tietoa. Elopin sopimuksesta löytyy omistajavaihdokseen liittyvä pykälä, jonka ansiosta Elopille maksetaan osakepohjaiset kannustimet nopeutetusti. Osakepohjaisten kannustimien osuus Elopin noin 19 miljoonan euron korvauksesta on noin 14,6 miljoonaa euroa. Elopin edeltäjälle, Olli-Pekka Kallasvuolle, ei oltaisi maksettu lainkaan osakepohjaisia kannustimia omistajavaihdoksen takia.
Mikäli Elop oltaisiin irtisanottu ilman omistajavaihdosta, hän ei olisi saanut 14,6 miljoonan euron kannustimia. Nykyinen järjestely on siten hänen kannalta kaikista rahakkain vaihtoehto.
Siilasmaan mukaan hänen virheellinen kommentti oli työtapaturma, mutta sen pääsanoma pitää kuitenkin paikkansa: Elopille maksetaan juuri niin kuin vuonna 2010 oli sovittu.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft Stephen Elop Risto Siilasmaa
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.