iPhone 5C:n myynti takkuaa

Panu Roivas
24. syyskuuta, 2013 20:14

Apple kertoi toimittaneensa jo yli 9 miljoonaa iPhone 5S ja 5C -älypuhelinta ensimmäisten kolmen päivän aikana, mutta syystä tai toisesta ei suostunut erottelemaan puhelimallien myyntimääriä. Analyytikot ovat jo haistaneet veren.
Bloombergin videohaastattelussa analyytikko Gene Munster on jo väittänyt ettei Applen puheet 9 miljoonasta iPhonesta tarkoita loppuasiakkaille myytyjä laitteita vaan toimitusmääriä, ja että todellinen myyntimäärä ensimmäisten kolmen päivän aikana on lähempänä 5,5 miljoonaa.
Analyytikkoyrtiys Localytics on vuorostaan laskeskellut omia numeroitaan perustuen aktivoitujen puhelinten suhteeseen. Näissä tilastoissa iPhone 5S on myynyt 3,4 kertaa enemmän verrattuna 5C-malliin. Tilastot viittavat vain USA:n operaattoreiden tietoihin, ja esimerkiksi Japanin vastaavat tilastot ovat vielä selkeämmät 5S:n myydessä viisi kertaa paremmin kuin 5C. Kansainväliseksi keskiarvoksi on annettu 3,7x. Viime viikolla myös brittilehti Guardian raportoi 5C:n ennakkotilausten olleen 60-70% odotettua matalammat.
iPhone Stock Checkerin tilastojen mukaan 5C:n selkeästi myydyin väri oli pinkki, 46% osuudella, ja perässä tulivat sininen (32%), vihreä (12%), valkoinen (9%) ja keltainen (1%).

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.