iPhone 5s:n valmistus maksaa Applelle 26 dollaria enemmän kuin 5c:n

Manu Pitkänen
24. syyskuuta, 2013 15:50

Tutkimusyhtiö IHS:n arvion mukaan Apple käyttää iPhone 5S:n (16 GB) valmistusmateriaaleihin 191 dollaria. Komponenttien kokoaminen lopulliseksi tuotteeksi asti maksaa iT-jätille noin kahdeksan dollaria per puhelin. Edullisemman iPhone 5c -mallin materiaalikustannukset ovat IHS:n mukaan 166 dollaria (kokoonpano lisää kustannuksia seitsemällä dollarilla).
Vuosi sitten IHS arvioi iPhone 5:n komponenttien ja kokoamisen maksavan Applelle 205 dollaria. IPhone 4S:n materiaalikustannuksiksi IHS arvioi 188 dollaria vuonna 2011. IPhone-puhelimien materiaalikustannukset ovat pysyneet jokseenkin vakaina, vaikka puhelimiin on tullut vuosien mittaan uusia ominaisuuksia ja tehokkaampia suorittimia. IPhone-puhelimien kallein komponentti on näyttö, jonka hinnaksi IHS on arvioinut 41 dollaria.
IHS:n mukaan iPhone 5s ja 5c ovat komponenttien puolesta hyvin samanlaisia. Puhelinten eroina ovat lähinnä järjestelmämikropiiri, käytetty muistityyppi ja sormenjälkilukija. Puhelimien kuorien valmistusmateriaalikin on eri. Nämä erot luonnollisesti selittävät 25 dollarin poikkeaman materiaalikustannuksissa. Sormenjälkilukijan hinnaksi on laskettu seitsemän dollaria.
iPhone 5s:n 64 gigatavun mallin valmistaminen maksaa Applelle 19 dollaria enemmän kuin 16 gigatavun mallin. Kaupan hyllyllä mallien hinnoissa on 200 dollarin ero.
Apple kertoi maanantaina myyneensä viikonlopun aikana yli yhdeksän miljoonaa iPhone 5c:tä ja 5s:ää.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS 7 Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.