Näin vaihtelee älypuhelinten korjaamisen helppous

Matti Robinson
26. syyskuuta, 2013 19:02

Matkapuhelinten rakenteet vaihtelevat paljon valmistajista ja puhelinmallista riippuen. Yhtiöt joutuvatkin tekemään kompromisseja muun muassa kestävyyden, käytettävyyden ja ulkonäön välillä, joten sanomattakin selvää, että puhelinten korjattavuuskin siten vaihtelee.
Korjattavuuskartoitusta tehnyt iFixit on kertonut tämän vuoden älypuhelinten parhaimmat ja heikoimmat suorittajat. Listalla on kuusi laitetta ja niiden arvosanat (vaihteluvälillä 0-10) vaihtelevat yhdestä kahdeksaan.
Heikoimmat arvosanat on saanut HTC One, jonka ulkomuotoja on kiitetty. Tämä kuitenkin tarkoittaa iFixitin mukaan, että tiukka paketti ei aukea ilman vaurioita. Kotikonstein ei siis Onea kannata alkaa korjailemaan. Kestävyydestä One saa sentään ainokaisen pisteensä.
Muut tämänvuotiset puhelimet sijoittuvat kuuden ja kahdeksan pisteen väliin. Uudet iPhonet saavat pisteitä kuusi, Motorola Moto X seitsemän sekä Galaxy S4 ja Blackberry Z10 saavat peräti kahdeksan pistettä. Valitettavasti mukana ei ole Lumia-malleja, joten niiden korjattavuus jää kysymysmerkiksi.
Samalta listalta löytyy puhelimia aina vuodelta 2007 asti. Parhaat arvosanat ovat saaneet Motorolan Droid Bionic ja Atrix 4G.

Lue myös nämä
Tägit
HTC One Apple iPhone Samsung Galaxy S4 iFixit
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.