Nokia kaavailee jo isoa yritysostoa

Manu Pitkänen
26. syyskuuta, 2013 10:31

Suomi pysähtyi hetkeksi 3. syyskuuta kun Nokia kertoi myyvänsä matkapuhelintoimintonsa Microsoftille. Nokian ydintä ollaan myymässä ja jäljelle jää verkkolaitevalmistus ja karttapalvelut. Kaupan sinetöityä Nokiasta lohkeaa iso pala, mutta yhtiön hallituksessa mietitään jo mitä sen tilalle hankitaan.
Reutersin mukaan Nokian sisällä on alettu keskustella, että pitäisikö yhtiön käyttää Microsoft-kaupasta saatuja rahoja NSN:n kanssa kilpailevan Alcatel-Lucentin tai sen langattomia viestintäratkaisuja valmistavan yksikön ostamiseen. Analyytikot ovat arvioineet Alcatel-Lucentin langattoman liiketoiminnan arvoksi 1,1–1,5 miljardiin euroon.
Alcatel-Lucentin kauppaa voidaan perustella muiden muassa sillä, että yhtiön langattomalla liiketoiminnalla on vahva jalansija Yhdysvaltain viestintämarkkinoilla. Yhtiön kannattavuus on ollut kuitenkin niin ja näin vuoden 2006 jälkeen, minkä takia Nokia saattaa olla varovainen mahdollisten tarjousten kanssa.
Reutersille puhuneiden sisäpiirilähteiden mukaan Nokiassa on alkanut itsetutkiskelu ja alettu miettiä mitä seuraavaksi halutaan oikein tehdä.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Ericsson Nokia Solutions and Networks Alcatel-Lucent
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.