Samsungin älynväläys: ulkomailta ostettu Galaxy Note 3 ei välttämättä toimi kotimaisen SIM-kortin kanssa (päivitetty)

Manu Pitkänen
26. syyskuuta, 2013 21:58

DVD-elokuvista ja -soittimista tutut käyttöaluerajoitukset ovat tekemässä paluuta kulutuselektroniikkaan. Ainakin Samsung on päättänyt rajoittaa Galaxy Note 3 -puhletin käyttöä.
GigaOmin mukaan Samsungin Galaxy Note 3 -puhletti on aluelukittu. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Suomesta ostettu Galaxy Note 3 ei toimi yhdysvaltalaisen SIM-kortin kanssa. Sama pätee myös toisinkin päin, eli ulkomailta ostettu puhelin ei välttämättä toimi kotimaisen SIM-kortin kanssa.
Ulkomailla matkustava Galaxy Note 3:n omistaja voi joutua vaihtamaan puhelinta jos haluaa hankkia paikallisen operaattorin liittymän. Toinen vaihtoehto on pysytellä vanhassa liittymässä ja maksaa operaattorille ylimääräistä verkkovierailumaksujen muodossa. Rajoituksesta ei koidu ongelmaa Euroopan sisällä, eli Euroopasta ostettu puhelin toimii eurooppalaisten SIM-korttien kanssa.
Vielä ei tiedetä miksi Samsung on ottanut aluelukituksen käyttöön puhletissaan. Arvailujen varassa on sekin, että otetaanko aluelukitus käyttöön laajemminkin Samsungin tulevissa tuotteissa.
Päivitys. Samsung on selventänyt aluelukitukseen liittyviä tietoja. Yhtiön mukaan aluelukitut puhelimet pitää ottaa käyttöön saman myyntialueen SIM-kortilla, minkä jälkeen lukitus purkaantuu ja puhelimessa voidaan käyttää mitä SIM-korttia tahansa. Asiasta uutisoi myös Androidsuomi.fi.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy Note 3
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.