Samsung lisäsi muihinkin Galaxy-puhelimiin aluelukituksen (päivitetty)

Manu Pitkänen
27. syyskuuta, 2013 16:48

Uutisoimme eilen illalla Samsungin päätöksestä rajoittaa Galaxy Note 3 -älypuhelimen käyttöä aluelukon avulla. Sen takia Euroopasta ostettu puhelin ei toimi yhdysvaltalaisen SIM-kortin kanssa. All About Samsungin mukaan rajoite ei koske pelkästään Galaxy Note 3:a, vaan aluelukko löytyy muistakin Euroopassa myytävistä Galaxy-puhelimista.
Aluelukittujen laitteiden joukkoon kuuluu Note 3:n lisäksi Galaxy S3, S4, S4 Mini ja Galaxy Note 2. Rajoitus koskee vain niitä puhelimia, jotka on valmistettu heinäkuun 2013 jälkeen. Keväällä ostetuista puhelimista ei löydy aluerajoitusta. Aluerajoituksesta kerrotaan puhelimen myyntipakkauksesta löytyvässä lappusessa.
Android Authorityn mukaan yhdysvaltalaiset Galaxy Note 3 -puhelimet ovat aluelukittuja. Vielä ei ole näyttöä siitä, että aluerajoitus löytyisi yhdysvaltalaisista Galaxy S3-, S4-, S4 Mini- tai Galaxy Note 2 -puhelimista.
Galaxy-puhelimien aluelukituksen voi purkaa ilmaiseksi, mikäli laitetta ei ole ehditty ottaa käyttöön. Puhelimen ostaminen ulkomailta on mahdollista, toisin kuin eilen uutisoimme, mutta se vaatii ylimääräistä työtä.
Operaattorit hierovat varmasti jo käsiään Samsungin aluelukkopolitiikan takia. Lukon vuoksi ulkomailla reissaava ei voi laittaa puhelimeensa paikallista liittymää, vaan hän joutuu maksamaan liittymän käytöstä (+verkkovierailumaksu) kotimaan operaattorille.
Päivitys. Samsung on selventänyt aluelukitukseen liittyviä tietoja. Yhtiön mukaan aluelukitut puhelimet pitää ottaa käyttöön saman myyntialueen SIM-kortilla, minkä jälkeen lukitus purkaantuu ja puhelimessa voidaan käyttää mitä SIM-korttia tahansa. Asiasta uutisoi myös Androidsuomi.fi.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy Note 2 Samsung Galaxy S4 Mini Samsung Galaxy S4 Samsung Galaxy Note 3
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.