Testi osoittaa: Galaxy Note 3 suunniteltu vääristämään testituloksia

Manu Pitkänen
1. lokakuuta, 2013 20:06

Samsung on jäänyt kiinni huijaamisesta. Ars Technican mukaan yhtiö on lisännyt Galaxy Note 3 -älypuhelimiin (ainakin Yhdysvalloissa myytäviin malleihin) koodinpätkän, jonka avulla puhelin korottaa Snapdragon 800 -piirin suoritinytimien kellotaajuuden maksimiin ja estää niitä menemästä lepotilaan kun tietty testiohjelma laitetaan päälle.
Tällä tavoin Galaxy Note 3:lla suoritetut testit antavat korkeampia tuloksia ja antavat todellisuutta ruusuisemman kuvan sen suorituskyvystä.
Samsungin epäiltiin käyttävän epäilyttäviä keinoja myös Galaxy S4:n tapauksessa. Tuolloin oli kyse grafiikkapiirin kellotaajuuksien nostamisesta yli normaalin rajan. Samsung vakuutti, että kyse ei ole huijaamisesta, vaan full screen -sovelluksille suunnitellusta ominaisuudesta.
Ars Technica testasi Galaxy Note 3:n käyttäytymistä Geekbench 3.0 -ohjelmalla. Suorittimen aktiivisuuden tarkkailuun tarkoitettu ohjelma osoitti, että testiohjelman avaaminen kohotti kaikkien suoritinytimien kellotaajuuden 2,3 gigahertsiin. Sivusto testasi suorittimen käyttäytymistä sen jälkeen täysin samalla ohjelmalla, mutta sen nimi oli vain muutettu Stealthbenchiksi. Tulos oli täysin eri: neljästä suoritin ytimestä kolme jäi lepotilaan.
Geekbench-nimellä puhelin nakuttaa tauluun noin 20 prosenttia korkeammat pisteet kuin Stealthbench-nimisellä testillä (moniydintesti).

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy Note 3
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.