LG aikoo myös esitellä kaarevalla näytöllä varustetun puhelimen pian

Manu Pitkänen
2. lokakuuta, 2013 10:26

Korealaiset älypuhelinvalmistajat, Samsung ja LG, kilpailevat verisesti siitä kumpi saa kunnian maailman ensimmäisen taipuvalla näytöllä varustetun älypuhelimen esittelemisestä.
Samsung lupasi syyskuun lopulla, että yhtiö esittelee kaarevanäyttöisen puhelimen lokakuun aikana. Julkistustilaisuus pidetään jo ensi viikolla. Samsungin julistus sai aikaan vipinää LG:llä, joka on myös ottanut yhteyttä korealaiseen mediaan ja luvannut esitellä kaarevanäyttöisen LG Z:n (tai Z1:n) tämän kuun aikana. Puhelimen kerrotaan olevan jo massatuotannossa.
Vaikka Samsungin ja LG:n tulevissa puhelimissa käytetäänkin taipuvia näyttöjä, eivät itse laitteet ole taipuvia. Ne ovat yhtä jäykkiä kuin puhelimet tähänkin asti. Taipuvilla näytöillä on mahdollista kaarevoittaa laitetta (kuten kaarevat televisiot osoittavat) tai niillä voidaan laajentaa näyttöpinta-alaa puhelimen reunoille. Taipuvia älypuhelimia joudutaan odottamaan siihen asti, että taipuva tekniikka saadaan ulotettua massatuotettaviin akkuihin ja muihin komponentteihin saakka.
Nokia on kehittänyt taipuvan Kinetic-konseptilaitteen ja ilmeisesti myös testannut sitä pienellä käyttäjäjoukolla Tampereella.

Lue myös nämä
Tägit
LG Samsung Android YOUM Samsung Youm
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.