Uusi Vertun luksuspuhelin pakkaa Androidin värikkääseen nahkakuoreen - hinta melkein 5000 euroa

Valtteri Ahonen
2. lokakuuta, 2013 15:54

Erittäin kalliista puhelimistaan tunnettu Vertu on julkaissut uuden Constellation-puhelimen, kirjoittaa Pocket-lint. Yhtiö oli aiemmin kokonaan Nokian omistuksessa, mutta sittemmin se myytiin ruotsalaiselle EQT:lle. Nokia omistaa Vertusta edelleen 10 prosenttia.
Vertun puhelimet ovat perinteisesti keskittyneet enemmän ulkoisiin ominaisuuksiin ja palveluihin kuin rautapuolen hienouksiin, mistä niitä on osin myös kritisoitu. Myöskään nyt julkaistussa Constellationissa ei nähdä muiden puhelinyhtiöiden lippulaivoista tuttuja rautapuolen ominaisuuksia, vaikka siinä onkin käyttöjärjestelmänä Android 4.2.
Tällä kertaa puhelin ei kuitenkaan häpeä muiden rinnalla aivan niin paljon kuin aiemmat mallit. Esimerkiksi prosessoriksi on valittu 1,7 GHz kaksiytiminen Qualcomm Snapdragon, ja näyttöä suojaavan läpinäkyvän safiirin ("safiirilasin") alla on 4,3" 720p -paneeli. Kamerassa on 13 megapikseliä ja se tukee 1080p-videotallennusta. Mukaan on saatu myös 32 GB tallennustilaa ja muun muassa NFC.
Jälleen kerran Vertu keskittyy kuitenkin ulkoisiin seikkoihin vähintään yhtä paljon kuin sisäisiin. Safiirisen näytön lisäksi itse kuori on tehty titaanista ja päällystetty aidolla vasikannahalla. Puhelinta saa useissa eri väreissä ja sen myyntihinnaksi on kerrottu 4900 euroa.

Lue myös nämä
Tägit
Vertu Vertu Constellation
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.