Nokian ja Applen salainen sopimus vuoti Samsungille

Manu Pitkänen
4. lokakuuta, 2013 8:16

Apple syyttää Samsungia yrityssalaisuuksien väärinkäytöstä ja on vienyt asian oikeuden ratkaistavaksi. Tapaus liittyy Applen ja Samsungin väliseen käynnissä olevaan patenttiriitaan, jonka yhteydessä käsiteltiin Nokian ja Applen vuonna 2011 solmittuun lisensointisopimukseen liittyviä arkaluonteisia tietoja.
Nokian ja Applen välinen sopimus määrättiin salassa pidettäväksi, minkä takia vain Samsungin ja Applen asianajajat saivat nähdä sen. Korealaisyhtiön lakimiehet eivät kuitenkaan kunnioittaneet turvaluokitusta, vaan jakoivat sopimuksen tiedot yhtiön johtajille.
Eräs salaiseen tietoon käsiksi päässyt oli Seungho Ahn, joka kertoi kesällä Nokian kanssa käydyissä neuvotteluissa, että hän tuntee vuonna 2011 solmitun sopimuksen sisällön. Ahn osoitti puhuvansa totta siteeraamalla sopimuksen kohtia. Hänen mukaan kaikki tieto vuotaa aikanaan.
Samsungilla on näin ollen mahdollisuus väärinkäyttää omaksi edukseen salaiseksi määriteltyä tietoa lisensointineuvotteluissa – ja juuri tätä sopimuksen salaamisella on yritetty välttää.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Apple Samsung patentti
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.