Huhu: Microsoft pyytänyt Samsungia asentamaan Android-puhelimiin Windows Phonen

Manu Pitkänen
10. lokakuuta, 2013 14:45

Venäläisbloggaaja Eldar Murtazin on laittanut jälleen uuden huhun liikkeelle. Hänen mukaan Microsoft on kysynyt Samsungilta ja Huaweilta olisivatko ne halukkaita julkaisemaan sekä Windowsilla että Androidilla varustettuja puhelimia ja tabletteja. Bloomberg kertoi taannoin, että ohjelmistojätti oli kysynyt vastaavaa HTC:ltä.
Microsoftin kerrotaan tarjonneen laitevalmistajille Windows Phonea jopa ilmaiseksi mikäli ne tarttuvat tarjoukseen. Yhtiön kerrotaan olevan valmis maksamaan dual boot -järjestelystä aiheutuneet lisäkustannukset valmistajille. Houkutteleviin ehtoihin on tarttunut ainakin Samsung, joka kehittää Windows RT:llä ja Androidilla varustettua tablettia.
Kahden käyttöjärjestelmän laitteilla Microsoft toivoo kuluttajien tutustuvan sen tarjoamiin järjestelmiin, minkä jälkeen kynnys ostaa puhtaasti Windows-pohjainen puhelin madaltuu olennaisesti. Uuteen ja tuntemattomaan siirtyminen on aina hankalaa, kun vaihtoehtona on tuttu ja turvallinen järjestelmä.
Kymmenen vuotta sitten oli hyvin vaikea nähdä tilannetta, jossa Microsoft joutuisi tukeutumaan Linux-pohjaisten laitteiden myyntiin oman alustan markkinaosuuden kasvattamiseksi. Nyt ohjelmistoyhtiö näyttää olevan sellaisessa tilanteessa.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Huawei Microsoft Windows RT Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.