Fingerprint Cards kumoaa huhut: Samsung ei ostanut meitä (päivitetty)

Manu Pitkänen
11. lokakuuta, 2013 12:39

Samsung on ostanut ruotsalaisen biometriseen tunnistautumiseen erikoistuneen Fingerprint Cards -yhtiön 650 miljoonalla dollarilla.
Päivitys. Fingerprint Cardsin toimitusjohtaja Johan Carlströmin mukaan julkaistu lehdistötiedote ei pidä paikkaansa, eikä se ollut yhtiön lähettämä. Fingerprint Cardsia ei ole myyty Samsungille.
Fingerprint Cardsin sormenjälkilukijoita on voinut käyttää niin tietokoneissa kuin puhelimissakin erikseen myytävien lisälaitteiden avulla. Yhtiö lupaa sen tekniikan olevan niin turvallinen, että sitä voidaan käyttää esimerkiksi maksamisessa. Samsung ei kerro miten Fingerprint Cardsin osaaminen tulee näkymään sen tuotteissa. Ei ole kuitenkaan kaukaa haettu ajatus, että korealaisyhtiö aikoisi integroida sormenjälkilukijan puhelimiinsa.
Applen iPhone 5s:stä löytyy jo sormenjälkilukija. Vaikka tekniikkaa on kokeiltu älypuhelimissa jo aiemmin, innostuttiin siitä toden teolla vasta iPhone 5s:n myötä. Apple käyttää puhelimessaan AuthenTecin kehittämää tekniikkaa. Apple osti yhtiön viime vuoden kesällä. Kauppasumman arvioidaan olleen 356 miljoonaa dollaria.
HTC valmistautuu parhaillaan julkaisemaan sormenjälkilukijalla varustetun One Max -älypuhelimen. Jää nähtäväksi integroiko Samsung sormenjälkilukija ensi vuonna esiteltävään Galaxy S5:een.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Samsung Apple iPhone Touch ID Samsung Galaxy S5
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.