Uusi Android-versio antaa vaihtaa oletustekstiviestisovellusta - SMS ja MMS lisätään myös Hangoutiin?

Valtteri Ahonen
15. lokakuuta, 2013 16:50

Google Play -sovelluskaupassa on tälläkin hetkellä tarjolla korvikkeita Androidin oletustekstiviestisovellukselle, mutta niiden toiminta on tehty käyttöjärjestelmän puolesta vaikeaksi. Google on aikeissa korjata asian seuraavaan Android-versioonsa, 4.4 KitKatiin.
Päivityksen jälkeen käytettävää tekstiviestisovellusta voi vaihtaa suoraan asetuksista. Aiemmin kolmannen osapuolen tekstiviestisovellusten käyttämät API:t eivät olleet niin sanotusti julkisia, eli ne saattoivat päivitysten yhteydessä varoittamatta muuttua ja rikkoa sovellusten toimintaa. KitKat-päivityksen jälkeen asia muuttuu.
Huhujen mukaan Google on lisäksi aikeissa lisätä teksti- ja multimediaviestien tuen myös Hangouts-sovellukseensa, mikä tekisi siitä entistä suoremman kilpailijan Applen iMessage-sovellukselle. Huhuihin liittyy myös kuisketta siitä, että Google olisi pudottamassa nykyistä tekstiviestisovellusta tämän myötä järjestelmästä pois, eli Nexus-laitteissa Hangouts jäisi ainoaksi tekstiviestisovellukseksi. Hangouts-huhuista kirjoitti Android Police.

Lue myös nämä
Tägit
Android tekstiviesti SMS Android 4.4 Android KitKat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.