WSJ: Apple on leikannut iPhone 5c:n ja kasvattanut 5s:n tilausmääriä

Manu Pitkänen
16. lokakuuta, 2013 11:55

Wall Street Journalin mukaan Apple on vähentänyt kuluvan neljänneksen iPhone 5c -älypuhelimen tilauksia Pegatronilta ja Hon Hailta. Lehden mukaan syynä on odotettua vaisummaksi jäänyt vastaanotto kuluttajilta.
Consumer Intelligence Research Partnersin (CIRP) tutkimuksen mukaan iPhone 5s:n ja 5c:n myyntimäärät jakaantuvat suurin piirtein suhteessa 2:1. Noin 64 prosenttia myydyistä iPhone-puhelimista oli 5s-mallisia ja 27 prosenttia oli 5c-mallisia. IPhone 4S:n osuus myydyistä puhelimista oli loput eli yhdeksän prosenttia. Luvut jakaantuivat sukupolvittain samalla tavalla viime vuonna (iPhone 5:n osuus oli 68 %, iPhone 4S:n osuus oli 23 % ja iPhone 4:n osuus oli 9 %).
Värikkäät kuoret eivät vaikuttaneet myyntisuhteisiin, mutta se ei vielä kerro mitään puhelimien kappalemääräisestä myynnistä.
Kiinalainen C-Technology sivusto kertoi viime viikolla, että Apple olisi puolittanut iPhone 5c:n tilausmäärät. WSJ:n tietojen perusteella raportti ei pidä paikkansa, vaikka erään komponenttitoimittajan tilausmäärä onkin puolittunut.
WSJ:n mukaan Pegatron valmistaa noin kaksi kolmasosaa iPhone 5c -puhelimista ja sen tilauskantaa leikattiin alle 20 prosentilla. Loput iPhone 5c:t valmistavan Hon Hain tilauskantaan tehtiin 30 prosentin leikkaus. Näiden lukujen perusteella iPhone 5c:n tilauksia on vähennetty kokonaisuudessaan alle 25 prosentilla aiemmasta.
Samaan aikaan Applen kerrotaan korottaneen iPhone 5s:n tilausmääriä.
Applen mukaan uusien iPhone-puhelimien avausviikonlopun myynti oli yhteensä yhdeksän miljoonaa kappaletta.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS 7 Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.