Nokia haki patenttia älykellokonseptille

Manu Pitkänen
17. lokakuuta, 2013 17:15

Nokia on hakenut Yhdysvalloissa patenttia älykellokonseptille, joka koostuisi yhden näytön sijaan useasta modulaarisesta yksiköstä.
Kunkin yksikön voi asettaa esittämään tietynlaista sisältöä, minkä ansiosta käyttäjä pääsee käsiksi haluamiinsa ohjelmiin ja sisältöihin vain kääntämällä ranneketta. Virran säästämiseksi alaspäin osoittavat näytöt voidaan sammuttaa. Patenttihakemus on jätetty Yhdysvaltain patenttitoimistoon hieman yli vuosi sitten. Se osoittaa että Nokialla on kehitetty älykelloa, mikä sinänsä ei suurikaan yllätys.
Hakemuksen perusteella ei voida päätellä mitään Nokian tuotejulkistussuunnitelmista. Yhtiöt patentoivat keksintöjä vaikkei niillä olisi suunnitelmia hyödyntää niitä kaupallisesti. Nokialla on kehitetty myös älylaseihin liittyviä teknologioita, joita se on lisensoinut esimerkiksi Vuzixille.
Nokia Research Centerin visioimia tulevaisuuden tekniikoita esiteltiin neljä vuotta sitten julkaistulla videolla. Siinä näkyy päälle puettavia laitteita, kuten haptinen ranneke ja älylasit.
Päivitys. The Verge on löytänyt videon, jossa esitellää Facetiksi nimettyä laitetta.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Älykello
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.