Suomalaisyhtiön peliä ladattiin vuodessa yli 100 miljoonaa kertaa

Manu Pitkänen
17. lokakuuta, 2013 10:27

Oululainen Fingersoft kertoo, että sen Hill Climb Racing -peliä on ladattu jo 100 miljoonaa kertaa. Google Playstä, Amazonin Appstoresta ja Applen App Storesta ladattava peli näki päivän valon 22. syyskuuta 2012, eli hieman yli vuosi sitten.
Hill Climb Racing -ajopelin lisäksi yhtiön valikoimista löytyy viidakkoaiheinen Benji Bananas, joka on niin ikään kerännyt kiitettävän määrän latauksia.
Supercellin ja Rovion myötä Suomesta on kovaa vauhtia nousemassa mobiilipelimaailman kuuma piste. Yksi keskeisimmistä syistä tälle on Nokian alulle panema tutkimus- ja kehitystyö. Turun yliopiston digitaalisen kulttuurin professori Jaakko Suominen totesi Ylelle syksyllä:

Mobiilipelaamisen yhtenä keskeisenä tekijänä on ollut Nokian kehityspanostus, joka on ollut voimakasta 90-luvun lopulta lähtien. Nokia on ollut sitä laittamassa liikkeelle ja nyt Nokialta lähteneet henkilöt ovat perustamassa uusia yrityksiä ja ne saattavat tuottaa aivan uudenlaisia palveluja, mitä aikaisemmin ei ole osattu kuvitellakaan.

Lue myös nämä
Tägit
Fingersoft Hill Climb Racing Benji Bananas
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.