PMMP:n ja Cheekin keikalla: Lumia 1020:n videokuvaustesti

Matti Robinson
24. lokakuuta, 2013 15:22

Testasimme Nokia Lumia 1020:n kameraa varsin monipuolisesti itse arvostelun yhteydessä, mutta joitain tilanteita ei vain ennen julkaisua tullut eteen.
Yksi näistä, ja samalla yksi halutuimpia testejä, oli videokuvaaminen keikalla, erityisesti pimeässä klubissa. Koska testin julkaisun jälkeen tähän oli mahdollisuus, päätimme selvittää millaista keikkatunnelmaa Lumia 1020 voi välittää.
Videot kuvattiin käsivaralta ja normaalin yleisön seasta. Puhelimessa käytettiin kuvaushetkellä Nokian virallista Camera Grip -lisävarustetta. Suurimmat ongelmat keikkatilanteessa syntyivät kohdennuksesta, joka pimeän ja savukoneen avustamana oli tietysti tavanomaista hankalampaa. Lumian herkkä kohdennus otti häiriötä aivan kameran edessä heiluvista käsistä.
Äänenlaatu on loistavaa ja erityisesti kuulokkeilla näitä pätkiä voi kuunnella isollakin volyymillä. Myös zoomatessa kuvanlaatu oli hyvää, vaikka olosuhteet olivat vaikeat. Värit toistuvat hyvin ja niistä aistii klubitunnelman. Äänen bassosuodin oli PMMP:n keikalla päällä (100Hz) ja Cheekin keikalla pois päältä.
Ohessa YouTubeen täydellä teräväpiirrolla ladatut videot sekä vaativimmille kultakorville ja pikselintiirajille linkit raakamateriaaleihin. Alkuperäisen videon saat tallennettua koneelle klikkaamalla videota oikealla hiirennapilla.
Mitä mieltä te olette? Kertokaa kommenteissa mielipiteenne.


Originaalit:

Lue myös nämä
Tägit
teräväpiirtovideo Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.