Samsung joutui pyytämään anteeksi kiinalaisilta

Manu Pitkänen
24. lokakuuta, 2013 13:39

Kiinan valtion televisioyhtiö CCTV on kritisoinut televisiossa esitetyssä jutussaan Samsungia ja sen puhelimien takuukäytäntöjä. Keväällä kiinalainen media kritisoi Applea ja sen käytäntöjä, minkä seurauksena Applen toimitusjohtaja Tim Cook julkaisi kirjallisen anteeksipyynnön.
Myös Samsung pyysi syvästi anteeksi kiinalaisilta ja lupasi muuttaa toimintamallejaan. CCTV:n mukaan Samsung käytti joissain Galaxy-puhelimissa viallisia muistipiirejä, joiden vaihtaminen ei kuulunut takuun piiriin. Kuluttajat joutuivat maksamaan piirien vaihdosta jopa 100 dollaria. Nyt Samsung lupaa korjata puhelimet ilmaiseksi ja maksaa perimänsä huoltomaksun takaisin aiemmin korjattujen laitteiden omistajille.
Kiinaan toimitettavien älypuhelimien määrä on noussut kvartaalitasolla yli 80 miljoonaan kappaleeseen. Eli joka kolmas älypuhelin viedään nykyään Kiinaan myytäväksi. Arvioiden mukaan lukema kohoaa ensi vuonna yli 110 miljoonaan kappaleeseen, eli vuodessa toimitettaisiin 450 miljoonaa älypuhelinta. Samsungilla ja Applella on syytä olla nöyränä Kiinan median edessä, muuten kiinalaiset valmistajat kaappaavat markkinan.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy -sarja
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.