Stephen Elop: Lumiat mukavassa nousujohteessa – miksi laiteliiketoiminta sitten myytiin?

Manu Pitkänen
28. lokakuuta, 2013 10:51

Nokian entinen toimitusjohtaja Stephen Elop on ollut syykuun alun Nokia-kauppojen jälkeen melko vähän julkisuudessa. Nokian laiteliiketoiminnan myyntiä Microsoftille on kommentoinut lähinnä Risto Siilasmaa.
Tämä on ymmärrettävää, koska Elop on kaupan takia varsin hankalassa raossa. Yhtäältä hän on edelleen Nokian palveluksessa ja hänen pitäisi perustella miksi on järkevää myydä laiteliiketoiminta. Toisaalta hän on siirtymässä Microsoftille johtamaan myytävän yksikön toimintaa, joten hänen on uskottava että älypuhelinyksikkö kääntyy pian voitolliseksi. Miksi myydä laiteliiketoiminta, jos sen uskoo tuottavan pian voittoa ja Lumioiden myynti on ollut kasvu-uralla jo useamman kvartaalin peräkkäin?
Intian suurimpiin sanomalehtiin kuuluva The Hindu kysyi tämän kiperän kysymyksen haastatellessaan Stephen Elopia.
Elop huomauttaa vastauksessaan, ettei hän tehnyt myyntipäätöstä, vaan siitä vastasi Nokian hallitus. Hänen arvionsa mukaan myyntipäätös tehtiin siksi että hinta, jonka Microsoft oli valmis maksamaan Nokian toiminnoista, oli tulevaisuuden näkymiin nähden Nokian omistajille edullisempi. Elopin mielestä päätös oli oikea ja se näkyy myös osakekurssissa.
Elopin mukaan kaupan toteutumisen jälkeen Nokialla on aiempaa paremmat mahdollisuudet investoida Nokia Solutions and Networks -verkkolaiteyhtiön toimintaan. Reutersin mukaan Nokia on alkanut pohtia mahdollisuutta ostaa Alcatel-Lucent tai osia siitä.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft Stephen Elop Nokia Lumia Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.